2. Európsky cyklistický piknik na Trojmedzí

2. Európsky cyklistický piknik na Trojmedzí

  logox3tekst.jpg

Všetkých Vás pozývame!
Prevezte sa na bicykli jednou z troch trás cez Slovensko, Česko a Poľsko. Pikniku sa môžu zúčastniť profesionáli i tí, ktorí cyklistické dobrodružstvo len začínajú prežívať. Európsky cyklistický piknik nie je profesionálnymi pretekmi, je to podujatie, propagujúce  aktívny odpočinok, v rámci ktorého nebude chýbať dobré jedlo, výborná hudba a súťaže o ceny. Príďte a spolu s nami spoznávajte kultúru a okolie Trojmedzia, kde sa stretávajú hranice troch štátov, troch kultúr a spoločností.

ÚČAST NA PIKNIKU JE BEZPLATNÁ!

Program

Úplné znenie pravidiel Európskeho cyklistického pikniku

FORMULÁR NA STIAHNUTIE - Vyhlásenie účastníka Európskeho cyklistického pikniku

Kódex správneho cyklistu


Na čo sa môžete tešiť?

Pozrite sa na zábery z 1. Európskeho cyklistického pikniku, ktorý sa konal vlani  v rámci osláv 10. výročia vstupu Poľska, Česka, Slovenska a Maďarska do Európskej únie.


Cyklistické trasy budú viesť  cez tri obce:

•    Obcou Čierne na Slovensku
•    Obcou Hrčava v Česku
•    Obcou Istebna v Poľsku


Čo nájdete v programe?

•    Cyklistický výlet cez Slovensko,  Česko a Poľsko s cieľom v Jaworzynce (PL)
•    prezentáciu kultúry štátov Vyšehradskej štvorky
•    integračný piknik

Cieľom projektu je najmä propagácia turistiky, zdravého životného štýlu a aktívneho odpočinku. Jazda na bicykli je výbornou formou integrácie ľudí v medzinárodnom kontexte.  Úlohou  každého účastníka bude prejsť cyklotrasu ktorá spája tri štáty

Zvoliť si môžete trasu: 7, 25, 60 km


I. Trasa MINI - 7 km
Trasa vhodná pre všetkých, najmä deti a príležitostných cyklistov. Umožňuje na krátky okamih cítiť potešenie z cyklistiky v horách. Technicky jednoduchá, ale vyžaduje určité úsilie a vzhľadom na pomerne strmé kopce na českej strane aj dobré brzdy.


Link na mapu trasy (prevýšenie pod mapou)


II. Trasa pre horské bicykle - 25 km

Mierne náročnejšia trasa, najťažšia časť je krátky, ale náročný výstup z údolia smerom k vrchu Pahorok. Na hraničnom hrebeni výhľad na jednu z najkrajších panorám v regióne Poľsko-Slovensko-Českej hranice.


Link na mapu trasy (prevýšenie pod mapou)


III. Tri hodiny pre 3 krajiny - 60 km

Trasa určená pre cestné bicykle, pretože vedie takmer výhradne po asfaltových cestách. Verzia trasy 2014 bola mierne upravená, predĺžená, aby získals väčší horský profil.

Trasa nieje obzvlášť náročná, ale vyžaduje základnú prípravu, vhodná pre cestný bicykel alebo trekking. Užitočné zručnosti jazdy v horskom teréne, prekonávanie ostrých zákrut apod. Dá sa prekonať aj na horskom bycikli, ale vzhladom na širšie pneumatiky je jazda náročnejšia.

Link na mapu trasy (prevýšenie pod mapou)

Tri rozhlasové stanice budú mať na trase prenosové vozy, vedľa nich sa  budú nachádzať kontrolné a propagačné stanoviská. Tak, ako vlani, účastníci podujatia dostanou špeciálne cyklistické pasy (k dispozícii budú na kontrolných stanovištiach). Účastník má za úlohu prísť  k prenosovému vozu každej rozhlasovej stanice a získať potvrdenie - odtlačok špeciálnej pečiatky. Štvrtú pečiatku cyklista získa pri vjazde na Trojhraničie. Minimálne tri pečiatky umožňujú účasť v súťaži  o ceny.
Priamo na Trojhraničí bude postavené medzinárodné cyklistické mestečko (servisné stanovisko,  stánky, gastronómia, turistické informácie). Podujatie budú sprevádzať koncerty ľudových skupín  a rozhovory redaktorov troch rozhlasových staníc s hosťami.

visegrad_fund_logo_blue_800_400.jpg

Projekt 2. Medzinárodný cyklistický piknik na poľsko-slovensko-českom Trojhraničí  v Jaworzynce je realizovaný Združením milovníkov beskydského folklóru, hudby a spevu „Pod Ochodzitą“ v Koniakove v rámci projektu financovaného Medzinárodným vyšehradským fondom (IVF) čiastkou  11 000 eur. Koordinátorkou projektu je: Lucyna Ligocka-Kohut, ligocka@onet.eu.


Partneri projektu:
Poľský rozhlas Katovice, Český rozhlas Ostrava, Rozhlas a televízia Slovenska  - Rádio Regina Banská Bystrica, Papne Mika Edit z Budapešti, Obec Čierne (SK), Obec Hrčava (CZ), Obec Istebna (PL), Obecné centrum kultúry, propagácie, turistických informácií a Verejnej knižnice v obci Istebná.

radioregina_400.jpg _radio_katowice_od2011_rgb_400.jpg

radioostrava_400.jpg istebna_400.jpg


gokitebna_400.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame