Ochtinská aragonitová jaskyňa

Ochtinská aragonitová jaskyňa

 Ak sa chcete cez víkend vybrať na výlet, no bojíte sa prehánok, tak mám pre vás tip, kde nebudete potrebovať dáždnik. Hoci možno nejaká kvapka na vás padne. Ale dobre sa oblečte, pretože vás čaká prechádzka pri 7-mich až 9-tich stupňoch. Navštívime totiž Ochtinskú aragonitovú jaskyňu. Odbočku k nej zbadáte na ceste medzi Jelšavou a Štítnikom na vrchu Hrádok. Sylviu Hoffmannovú viedla do podzemia sprievodkyňa Katarína Kurčáková. Čakalo ich len 300 metrov, ale akých zaujímavých.

Ochtinska aragonitova jaskyna I Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Drobné čipky, snehobiele tyčinky, kvety ako z kráľovstva pani Zimy... To všetko nájdeme v Ochtinskej aragonitovej jaskyni. Nachádza sa v podzemí Revúckej vrchoviny. Keď sa pri prechádzke jaskyňou zahľadíte na aragonitovú krásu, možno vám príde na um otázka: Ako je vôbec možné, že aragonit rastie aj do strán, že porušuje zákon zemskej príťažlivosti? Sylvia Hoffmannová tiež nad tým krútila hlavou. No sprievodkyňa Katarína Kurčáková pozná odpoveď:

Ochtinska aragonitova jaskyna II Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Zato turistov v Ochtinskej aragonitovej jaskyni majú dosť, vlani ju videlo takmer 25 tisíc ľudí. Vrátane návštevníkov zo zahraničia, v poslednom čase jaskyňu objavili aj Izraelčania a Japonci. Domáci si dokonca pamätajú na jedného návštevníka, ktorý si vstup zaplatil dvakrát za sebou, tak sa mu v podzemí páčilo.

Galéria

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg 10.jpg 11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg 16.jpg

Živé vysielanie ??:??

Práve vysielame